Sigurno je da ste čuli za SmartGames Walk The Dog - klasičnu logičku igru za jednog igrača. Zadatak je jednostavan: izvesti pse u park, paziteći da se ne sretnu sa drugim psima ili mačkama. Zvuči kao prava mozgalica, zar ne?

Walk the Dog je stvoren i razvijen u belgijskom brendu SmartGames, koji je poznat kao svjetski lider u logičkim igrama. Njihove igre su dostupne u putnom, kompaktnom i stolnom izdanju, izrađene su od najkvalitetnijih materijala poput plastike ili drveta. SmartGames logičke igre su namijenjene cijeloj porodici i prilagođene svim uzrastima. Dok su neke igre idealne za djecu već od 2 godine, većina njih može zabaviti i odrasle 🙂

gamebox

SmartGames igre osvojile su preko 70 svjetskih nagrada, a prvu nagradu osvojili su još davne 2007. Godine.

Igra Walk the Dog osmišljena je tako da uz pregršt zabave razvijate ključne vještine potrebne za zdrav razvoj Vašeg djeteta, počev od razvoja logike i fleksibilnog razmišljanja, preko vještina planiranja i rješavanja problema pa sve do snalaženja u prostoru i orijentacije.

Igrati se možete kroz čak 80 izazova, podijeljenih u 4 razreda zahtjevnosti: STARTER, JUNIOR, EXPERT i MASTER.

Igra je prilagođena je djeci školskog uzrasta starosti 7+ godina.

Najjednsotavniji izazovi u STARTER razredu idealni su za upoznavanje sa likovima i pravilima igre, a kompleksnost i zahtjevnost izazova se razvija kako napredujete kroz samu igru, pa će Vas tako na kraju dočekati MASTER kategorija izazova uz koje će stolicu zagrijati i najvještiji među Vama.

U setu za igranje dobijate:

  • Ploča za igranje
  • 3 šetača sa psima na uzici
  • 1 pas koji sjedi
  • 2 mačke
  • 1 drvo
  • Brošura sa izazovima i rješenjima

Cilj igre je da izvedete pse u park i uživate u šetnji! Zato morate izbjeći svađu sa mačkama i drugim psima!

Prvi korak je da odaberete izazov (Obratite pažnju na boju i naslov kategorije izazova (S/J/M/E)), a zatim na tablu za igranje, stavite drvo i mačke u odgovarajuća polja, kako je prikazano u izazovu. Ovi elementi ostaju na ploči do kraja izazova, a ukoliko drvo ili mačka/e nisu prikazani u izazov, ne trebate ih ni koristiti.

Drugi korak igre je da stavite sva četiri psa na ploču poštujući pravila igre:

  • Oznaka bijele osoba na polju znači da tu morate staviti osobu (bilo koje boje)
  • Oznaka psa na polju znači da tu trebate staviti psa, i to može biti bilo koji od pasa
  • Psi i osobe ne moraju biti okrenuti kao na izazovu, važno je da su na pravim pozcijama
  • Lakši izazovi dolaze sa više informacija (hintova) o rješenju (kao npr boja osobe) a kako se igra razvija, količina hintova se smanjuje i izazovi postaju teži.

Kako je cilj igre je da u park izvedete sva četiri psa, tako na tablu za igranje morate postaviti figurice svih pasa, čak i kada nisu naznačeni u izazovu, a da bi šetnja bila ugodna, potrebno je da poštujete određena pravila:

  1. Psi ne smiju doći u direktan kontakt sa drugim psima i mačkama, kako bi izbjegli svađu. Direktan kontakt podrazumijeva da se nalaze u susjednim horizontalnim ili vertikalnim poljima. Ukoliko su psi i mačke u poljima koji se dodiruju dijagonalno, neće doći do svađe.
  2. Tri psa su uvijek na uzici i vezani su za svoje šetače. Pas na uzici ne smije biti dijagonalno od šetača, odnosno uzice uvijek moraju činiti horizonalne ili vertikalne linije na ploči. Četvrti pas slobodno šeta.
  3. Uzice moraju uvijek biti ravne i zategnute, i svaka uzica je različite dužine, kako bi se najbolje prilagodila potrebama psa. Tako plavi šetač ima uzicu koja je duga samo 1, žuti 2 a crveni 3 polja.
  4. Uzice žutog i crvenog šetača mogu se provući u pravoj liniji ili obmotati oko drveta pod uglom od 90 stepeni.
  5. Uzice se nikada ne smiju ukrstiti ili prelaziti preko šetača ili mačke.

Treći korak je da kada ste postavili sve pse na ploču provjerite da li Vaše rješenje zadovoljava sve uslove igranja, a to možete provjeriti na kraju brošure sa izazovima. Uvijek je samo jedno ispravno rješenje!

Valter (9 godina): "Igru Walk the Dog igram već tri mjeseca i do sada sam prešao 60 izazova. Odigrao sam sve izazove STARTER, JUNIOR i EXPERT i sada sam došao do MASTER nivoa. Igra ima ukupno 80 izazova tako da je meni ostalo još 20 da riješim sve.

Walk the Dog volim igrati jer mi je zabavna i izazovna i mogu dok je igram mogu da razvijam mozak. Najčešće igram kad mi je dosadno i kada je vani ružno vrijeme pa se pretvaram da sam u parku sa životinjama.

Kad predjem sve izazove, volio bih sljedeću probati igru sa vjevericama, zato što ja najviše volim vjeverice, i igru sa gusarima."

Uzbudljivih izazova želimo svima!

Related products

SmartGames Walk the Dog SmartGames Walk the Dog 2
Zadnji proizvodi na skladištu
Logičke igračke

SmartGames Walk the Dog

23239
59,95 KM
Možete li pustiti pse napolje? Možete li držati svoje kućne ljubimce na kratkoj uzici i izbjegavati probleme s drugim psima i mačkama? Provedite sate zabave sa svojim školarcem dok razvijate vještine logičkog razmišljanja, rješavanjem 80 fantastičnih izazova. Koristite logiku i vještine dedukcije da pozicionirate svoje pse tako da ne mogu započeti borbu i...

Comments (0)

No comments at this moment
Proizvod dodan na listu želja
Proizvod dodan na usporedbu

Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. Cookies) u cilju pružanja što boljeg korisničkog iskustva.