Igrali smo SmartGames Squirrels Go Nuts! - logičku igru sa kliznim puzzlama, koja u 60 zabavnih izazova donosi bezbrojne sate najzabavnijeg igranja.

Zima je blizu, vrijeme je za lješnjake! Pomozite vjevericama da se spreme za zimu!

Zadatak igre je jednostavan: pomoći vjevericama da zakopaju zimnicu! 

Kako? Pomjeranjem puzzli po ploči tako da svi lješnjaci završe u rupama.

Zvuči zabavno, zar ne?

Squirrels Go Nuts! je stvoren i razvijen u belgijskom brendu SmartGames, koji je svjetski lider u logičkim igrama. Njihove igre su dostupne u džepnom, kompaktnom i stolnom izdanju, izrađene su od najkvalitetnijih materijala poput plastike ili drveta. SmartGames logičke igre su namijenjene cijeloj porodici i prilagođene svim uzrastima. Dok su neke igre idealne za djecu već od 2 godine, većina njih može zabaviti i odrasle 🙂

gamebox

Squirrels Go Nuts! dobitnik je nagrade Igračka godine u Holandiji 2018. godine, te je iste godine osvojila još 3 nagrada za najbolju igračku u SAD. Squirrels Go Nuts! je 2020. godine nominirana za igračku godine u Danskoj. Igra Squirrels Go Nuts! preporučena je i od strane najvažnijeg njemačkog udruženja potrošača za igračke - Spiel Gut.

Prema riječima stručnjaka, igranje Squirrels Go Nuts! pomaže razvoj ključnih vještina kod djeteta, kao što su koncentracija, logika, planiranje, rješavanje problema i snalaženje u prostoru.

Igra je prilagođena je djeci uzrasta 6+ godina. 

Igrati se možete kroz 60 izazova, podijeljenih u 5 razreda zahtjevnosti: STARTER, JUNIOR, EXPERT, MASTER i WIZZARD

Najjednostavniji izazovi u STARTER razredu idealni su za upoznavanje sa osnovnim principima i pravilima igre, a kompleksnost i zahtjevnost izazova se razvija kako napredujete kroz samu igru, pa će Vas tako na kraju dočekati WIZZARD kategorija izazova uz koje će stolicu zagrijati i najvještiji među Vama. Na kraju knjižice potražite najkraće rješenje izazova!

Takokođer, najlakši izazovi igraju se sa 2 ili 3 vjeverice, a kako se nivo zahtjevnosti izazova povećava tako se i broj vjeverica kojima morate obezbjediti zimnicu povećava na 4. Pored broja izazova naznačen je i najmanji broj poteza potreban za rješavanje izazova.

U setu za igranje dobijate:

  • 1 kompaktna ploča za igranje sa tacnom
  • 4 puzzle sa vjevericama
  • 1 puzzla sa crvenim cvijetom
  • 5 lješnjaka (žireva)
  • knjižica sa 60 izazova i rješenjima

Cilj igre je da ubacite sve lješnjake u rupe pomjerajući puzzle po tabli za igranje.

Obratite pažnju da li je tabla pravilno postavljena, odnosno da li raspored rupa na tabli odgovara rasporedu iz izazova. Providni poklopac koristite kao podlogu za igranje, tako da ne izgubite lješnjake koje ubacite u rupe.

Prvi korak: Odaberite izazov. Pored broja izazova naznačen je i najmanji broj poteza sa kojim možete riješiti izazov.

Zatim postavite sve vjeverice na ploču za igranje, kako je naznačeno u izazovu. Ispred svake vjeverice stavite po 1 lješnjak. U nekim izazovima se nalazi i četvrtasta puzzla sa crvenim cvijetom - ukoliko je prikazana na izazovu, stavite je na njeno mjesto i ne pomjerajte je do kraja igre.

Drugi korak: Pomjerajte puzzle sa vjevericama horizontalno ili vertikalno po tabli, poštujući pravila igre:

  • Na ploči za igranje su napravljeni utori za puzzle, kako bi se neometano pomjerale u horizontalnom ili vertikalnom smjeru, a puzzle se ne smiju dizati i pomjerati dijagonalno
  • Puzzla sa crvenim cvijetom se ne smije nikako pomjerati i ona uvijek pokriva jednu od rupa
  • Svaka rupa može da sadrži samo 1 lješnjak
  • Kada je rupa puna, ostale vjeverice mogu prelaziti preko nje bez da izgube svoj lješnjak
  • Pokušajte izbjeći prerano ispuštanje lješnjaka, jer ne mogu sve vjeverice pristupiti svim rupama (zbog oblika puzzli i pozicije na tabli)
  • Ako trebate ponoviti potez ili krenuti ispočetka, jednostavno podignite tablu i pokupite lješnjake iz providnog poklopca (koji u toku igre služi kao dno za tablu), te krenite ponovo

Treći korak: Najkraće rješenje prikazano je na kraju knjižice sa izazovima.

Nakon igranja, savjetujemo da skupite lješnjake u prozirnu kesicu u kojoj su i došli, te da sve spremite preko table za igranje i poklopite providnim poklopcem. Na taj način ćete kompaktno spakovati Vašu igru i osigurati da ne pogubite neke od dijelova.

Ako Vam se pak i to desi, SmartGames je omogućio svim korisnicima njihovih proizvoda da mogu besplatno dobiti zamjenski dio slagalice, samo je potrebno platiti troškove dostave.

Uživajte!

Related products

Logička igra SmartGames Squirrels Go Nuts! (1 igrač, uzrast: 6+) Logička igra SmartGames Squirrels Go Nuts! (1 igrač, uzrast: 6+) 2
Zadnji proizvodi na skladištu
Logičke igračke

SmartGames Squirrels Go Nuts!

21136
39,95 KM
Zima je blizu, vrijeme je za žireve! Pomozite vjevericama da se spreme za simu! Možete li pomjerati vjeverice uokolo i sakriti žireve ispod zemlje? SmartGames Vjeverice je igra sa kliznim puzlama, koja dolazi sa 60 ludih izazova za testiranje vještina Vašeg djeteta. Kompaktno izdanje čini je idealnom za putovanja i igranje u svakoj prilici! Nagrađivana...

Comments (0)

No comments at this moment
Proizvod dodan na listu želja
Proizvod dodan na usporedbu

Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. Cookies) u cilju pružanja što boljeg korisničkog iskustva.