U ovoj recenziji istražujemo Dinosaurs Mystic Islands, izuzetno zabavnu klasičnu logičku igru puzzlama obogaćenu dinosaurusima, koju smo zajedno s Lavom (6) detaljno analizirali.

Zadatak igre je jednostavan: složiti 6 komada puzzli na ploču za igru tako da čine arhipelag mističnih otoka sa dinosaurima prikazan u izazovu. Ali pri tome morate biti pažljivi da vam T-rex i ekipa ne pojedu ostale dinosaure! 

Kako? Poštujući pravila igre - crveni i zeleni dinosauri uvijek moraju biti razdvojeni!

gamebox

Dinosaurs Mystic Islands je stvoren i razvijen u belgijskom brendu SmartGames, koji je svjetski lider u logičkim igrama. Njihove igre su dostupne u putnom, kompaktnom i stolnom izdanju, izrađene su od najkvalitetnijih materijala poput plastike ili drveta. SmartGames logičke igre su namijenjene cijeloj porodici i prilagođene svim uzrastima. Dok su neke igre idealne za djecu već od 2 godine, većina njih može zabaviti i odrasle 🙂

SmartGames igre osvojile su preko 70 svjetskih nagrada, a prvu nagradu osvojili su još davne 2007. Godine.

Dinosaurs Mystic Islands proglašena je belgijskom igračkom godine 2016. u kategoriji logičkih igara, bila je finalista u izboru za igru godine 2021. u Finskoj, a preporučena je i od strane najvažnijeg njemačkog udruženja potrošača za igračke - Spiel Gut.

Prema riječima stručnjaka, igranje Dinosaurs Mystic Islands pomaže razvoj ključnih vještina kod djeteta: 

  • koncentracija,
  • planiranje, 
  • rješavanje problema, 
  • prostorna orijentacija i 
  • vizuelna percepcija

Igrati se možete kroz čak 80 izazova, podijeljenih u 4 razreda zahtjevnosti: STARTER, JUNIOR, EXPERT i MASTER.

Igra je prilagođena je djeci školskog uzrasta starosti 6+ godina.

Najjednostavniji izazovi u STARTER razredu idealni su za upoznavanje sa osnovnim principima i pravilima igre, a kompleksnost i zahtjevnost izazova se razvija kako napredujete kroz samu igru, pa će Vas tako na kraju dočekati MASTER kategorija izazova uz koje će stolicu zagrijati i najvještiji među Vama.

Također, najlakši izazovi dolaze sa dodatnim “hintovima” poput prikaza položaja pojedinih puzzli (horizontalna ili vertikalna orijentacija na ploči), a kako se nivo zahtjevnosti izazova povećava broj i količina hintova se smanjuje. 

U setu za igranje dobijate:

  • Ploču za igranje
  • 3 puzzle sa crvenim dinosaurima
  • 3 puzzle sa zelenim dinosaurima
  • Knjižica sa izazovima i rješenjima

Cilj igre je da rekreirate arhipelag mističnih otoka sa dinosaurusima prema zadanom obliku iz izazova, vodeći računa da su mesožderi uvijek razdvojeni od biljoždera.

Prvi korak: Odaberite izazov. Izazovi su grupisani u 4 kategorije zahtjevnosti: STARTER / JUNIOR / EXPERT / MASTER. Zatim postavite ploču za igranje, vodeći računa da je ista ispravno okrenuta.

Ispravno okrenuta ploča u gonjem desnom uglu ima otok sa palmom!

Drugi korak: Postavite sve puzzle na ploču za igru tako da kreirate arhipelag iz izazova, poštujući pravila igre:

  1. Crveni dinosaur (mesožder) nikada ne smije biti na istom otoku sa zelenim dinosaurom (biljožderom)
  2. Otoci mogu biti bez dinosaursa, sa jednim ili više dinosaura iste boje
  3. Lakši izazovi dolaze sa više informacija (hintova) o rješenju (horizontalni ili vertikalni položaj puzzle na ploči) a kako se igra razvija, količina hintova se smanjuje i izazovi postaju teži

Napomena: Ploča za igranje mora uvijek biti okrenuta tako da se u gornjem desnom uglu nalazi palma

Treći korak: Uvijek je samo jedno ispravno rješenje i možete ga pronaći na kraju knjižice sa izazovima 🙂

Uzbudljivih izazova želimo svima!

Related products

Logička igra SmartGames Dinosauri: Mistični otoci (1 igrač, uzrast 6+) Logička igra SmartGames Dinosauri: Mistični otoci (1 igrač, uzrast 6+) 2
Zadnji proizvodi na skladištu
Logičke igračke

SmartGames Dinosaurs: Mystic Islands

18426
59,95 KM
Upotrijebite svoj mozak da biste stvorili jurajsko stanište! Dinosaurs: Mystic Islands je uzbudljiva igra usklađivanja oblika koja vas izaziva da odvojite biljojede dinosaure od mesoždera. Provedite sate zabave sa svojim predškolarcem dok razvijate vještine logičkog razmišljanja, rješavanjem 80 fantastičnih izazova. Završite svaki od 80 izazova...

Comments (0)

No comments at this moment
Proizvod dodan na listu želja
Proizvod dodan na usporedbu

Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. Cookies) u cilju pružanja što boljeg korisničkog iskustva.