Kada je Valter napunio 6 godina, zimska čarolija je pozvala našu porodicu na planinu. Plan je bio jednostavan - upisati ga u školu skijanja i uživati u zimskim radostima. Ali Valter je imao drugi plan, i iznio ga je sa šarmantnim osmijehom: “Tata, znaš, skijanje je pravo cool. Ali meni je snowboardanje još više cool i ja bih volio to da naučim, umjesto skijanja.”

Priznajem, njegova strast za surfanjem i skejtanjem već me prethodno osvojila, pa me ideja o snowboardanju dodatno oduševila. Unatoč mojoj nesigurnosti zbog nedostatka iskustva i predrasuda o tome kako je snowboarding vrlo skup i težak sport,  razgovori sa entuzijastima su nas ipak potaknuli na tu avanturu. Odlučio sam mu se pridružiti, iz ljubavi i iz nužnosti. Znao sam da nema gdje učiti, i da nema sa kim boardati - stoga sam se "žrtvovao". Dodatni motiv bio je i moj neostvareni san o boardanju iz djetinstva! :)

Tako smo krenuli - Valter i ja, u avanturu bez iskustva, ali sa puno ljubavi i odlučnosti. 

Nabavili smo naš prvi snowboard 01.02.2021. i započeli sa YouTube tutorijalima. Kroz zajedničko učenje, stvarali smo posebnu povezanost, dok smo korak po korak oslobađali straha od novog sporta. Kao što je to više puta dokazano,  znanje je danas doista na dohvat ruke i sve se može naučiti!

Ali zima nam je bila vrlo kratka, I brzo je prošla…

Naredne godine su nam se pridružili Dunja, Lav i Ana, i time je naša ekipa od pet entuzijasta postala još jača. 

Ključni momenat se desio sa otkrićem SnOwls - Snježne sove škole boardanja. SnOwls - Snježne sove, organizovala je 28. i 29.01.2023. godine besplatne radionice za djecu i odlučili smo da se prijavimo. Valter je imao već dosta znanja, ali Lav i Dunja nikada nisu stajali na dasci. Nabavili smo daske i prionili na učenje! 

Vizual od prošle (2023.) godine

Vizual od prošle (2023.) godine

Radionica je bila kratka, ali dovoljna da se svi oslobode straha i odvaže nastaviti sa boardanjem. Valter i ja smo se nakon toga ohrabrili da idemo na stazu i do kraja sezone smo boardali na šest različitih planina (skijališta) u BiH.

SnOwls škola je fanatstična i namijenjena djeci koja žele naučiti boardati, te je adekvatno opremljena specijalnim snowboardima prilagođenim za učenje. Iako smo samo prisustvovali kratkoj radionici, bilo je dovoljno da nas ohrabri da slijedimo tu strast.

Boardanje je lako i dosta se može samostalno naučiti. Ipak preporučujemo školu za savladavanje osnova, jer je jako važno pravilno naučiti osnove kako bi dalji razvoj vještina i stila tekao glatko i sigurno.

Gledajući stručnjake kako rade sa djecom, shvatio sam da sam naučio mnogo o odgoju i podršci najmlađima. Snowboarding nije samo sport - to je putovanje koje povezuje i stvara nezaboravna (u našem slučaju) porodična iskustva!

Sa radošću iščekujemo novi raspust i nove termine škole, koju ćemo obavezno ponovo pohađati i nastaviti naše učenje najljepšeg zimskog sporta na svijetu.

Ukoliko odlučite vaše mališane upisati ove godine u SnOwls - Snježne sove, sve informacije možete dobiti putem broja telefona 061-866-843 ili putem emaila: hello@snowls.io.

Velike avanture malih snowbordera možete pratiti putem Instagram profila: SnOwls - Snježne sove

Snježnih planina želimo svima!

Comments (0)

No comments at this moment
Proizvod dodan na listu želja

Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. Cookies) u cilju pružanja što boljeg korisničkog iskustva.